Kostymören och stylisten Kemal Harris avslöjar allt om Claire Underwoods stil i sista säsongen av House of Cards (spoiler alert!)

För alla House of Cards fans, idag börjar sista säsongen (säsong 6). STYLEBY fick ett snack med kostymören och stylisten Kemal Harris som avslöjar allt om Claire Underwood stil inför den kommande säsongen, som är ännu vassare än tidigare!

HOUSE OF CARDS – säsong 6

House Of Cards Season 6

I den sista säsongen av House of Cards kämpar Robin Wrights karaktär Claire Underwood mot sin kollegor i vita huset för att behålla sin position som USAs president, vilket avspelar sig i kostymgarderoben som har uppdaterats och blivit vassare med militära inslag som guldknappar och skarpa kanter. För kostymören och stylisten Kemal Harris har säsong 6 varit en utmaning; ”Jag har fått skräddarsy 80% av kostymgarderoben för att få till Claires signaturstil med hög hals, långa ärmar och figursydda plagg. Det var nämligen så svårt att hitta plagg från visningarna, det mesta just nu är dad sneakers, återvunna jeans och neon. Vilket inte alls är i linje med Claires stil. Resterande del av kostymgarderoben är av designers som Céline och Michael Kors.” När Kemal får frågan vad Claire skulle ha shoppat om hon själv fick välja svarade hon: ”Jag tror att hon är väldigt trogen amerikanska designers som Ralph Lauren, Michael Kors, Derek Lem (för enkelheten) men det finns också några franska designers som Céline och Saint Laurent – dit går hon får att se vad som händer. Jag skulle även kunna se henne shoppa på Max Mara.”

Har du en favoritlook från sista säsongen? ”En av mina favoritlooks är definitivt den grå kristrecksrandiga kostymen – i grå jacka med skärp i midjan, vida byxor och en vit skjorta. Det jag älskade med den var att jag kan se den passa på nästan alla inklusive mig själv. Sen älskar jag alla mina kreationer jag designat för Claire.”

Clair Underwood i en kritstrecksrandig kostym i House Of Cards Season 6 Foto: David Giesbrecht/Netflix

Underwoods stil lyckas alltid vara feminin men med power, vilket kan vara svårt utan att bli objektifierad som kvinna. Vad är knepet? ”Det handlar inte alltid om att visa hud eller visa klyfta för att distrahera. Det handlar om hur bra passformen är och det faktum att du kan se hennes feminina former genom kläderna utan att någonsin (aldrig!) se någon verklig hud,allt är skräddarsytt in i minsta detalj – ett manipulativt verktyg. Hon går in i rummet och allas ögon är på henne. Skorna är aldrig platta, alltid Christian Louboutin. Samtidigt är hon alltid i kontroll och betraktaren skulle aldrig misstro det faktum att hon inte skulle kunna vara en världsledare eller VD för ett företag. Hon utstrålar självförtroende genom sin stil.”

House Of Cards Season 6 Foto: David Giesbrecht/Netflix

Berätta, hur ser Claire Underwoods signaturstil ut under den sista säsongen? ”Inför säsong 6 började jag gräva djupare i hur tidigare presidenter i USA har klätt sig och hittade i min research att det finns en presentbutik i vita huset som säljer kopior av tidigare presidenters manschettknappar, så jag kontaktade dem och frågade vad historian var kring manschettknapparna och fick veta att det fanns en prototyp av manschettknappar som aldrig blev producerad för en president. Nu bär Claire dem i sista säsongen och det blev hennes signaturlook då nästan allt i kostymgarderoben hade manschett och manschettknappar. I övrigt är stilen skarpa kanter, vilket även återspeglar hennes personlighet. Även håret fick följa det mönstret den här säsongen. På min moodboard inför säsong 6 drogs jag tillbaka till bilder av kvinnor i militären, i marinen under andra världskriget och i början av 50-talet. De hade en tillknäppt utseende och många kvinnor hade en skarpt klippt bob-frisyr.Vilket passade perfekt till Claire – hennes kläder är strömlinjeformade och även håret. Jag tog det till och med så långt att Claire inte har någon handväska i sista säsongen eftersom hon är president. Ingen tidigare president har fotograferats bärandes på en portfölj eller väska. Så ’Pardon my french, she is the fucking president’ , hon ska inte bära runt på en gigantisk handväska. Hon har folk för det!”

House of Cards Foto: David Giesbrecht / Netflix

Vilken scen var mest utmanande under säsong 6?

”Det finns några scener mot slutet av säsongen. Vi får prata igen när hela säsongen är ute!”

House of Cards säsong 6 (sista säsongen) har premiär på Netflix den 2 november.

foto Morgan Paget/Jay Kitahara/Anna Armatis/NETFLIX

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!