Lånar de internationella modeproffsen ut kläder - ja eller nej?

Lånar de internationella modeproffsen ut kläder – ja eller nej? Lindsey Frugier, Celine Aagaard och Marie Jedig berättar om hur de ser på modeutlån.

Lånar de internationella modeproffsen ut kläder – ja eller nej?

STYLISTEN: LINDSEY FRUGIER

”Att låna ut mode till vänner är en trevlig gest och jag hoppas att de skulle göra samma sak för mig. Mamma och jag har samma stil och storlek så vi brukar låna av varandra. Om något jag lånat skulle försvinna eller gå sönder skulle jag vara väldigt öppen och ärlig, förklara situationen och erbjuda mig att ersätta det som gått sönder. Det viktiga är att visa att du är ansvarsfull och att du inte behandlat det du lånat vårdslöst – att det kan hända dumma saker må vara hänt, men du får aldrig agera nonchalant med något du lånat.”

STREETSTYLESTJÄRNAN: CELINE AAGAARD

”Det är svårt att säga nej om någon vän frågor. En gång lånade jag ut en hel look, från topp till tå, till en bekant inför en fest som jag aldrig fått tillbaka. Det gjorde mig helt otroligt besviken, och det har väl präglat lite hur jag ser på utlån. Men jag har några vänner som jag litar på, och innan och under modeveckorna lånar vi varandra väskor och andra accessoarer. Skulle något gå sönder så skulle jag ju givetvis ersätta plagget eller accessoaren.”

TIPS! Camilla Åstrand, Emma Elwin och Elin Alemdar berättar hur de ser på modeutlån! 

BLOGGAREN: MARIE JEDIG

”Det har hänt några gånger att kläder jag lånat ut blivit förstörda. I några fall har personen som lånat dem inte lämnat tillbaka plagget, till slut har du glömt vem som lånade det. Just på grund av risken att något går sönder eller försvinner är det viktigt att du gör upp med dig själv innan du lånar ut något: Är det här okej att bli av med? Människor är alltid värda mer än mode, så det ska mycket till innan jag låter ett plagg gå ut över en relation med en kompis.”

TIPS! GÄSTA STOCKHOLMS STORA MODE- OCH SKÖNHETSFESTIVAL – STYLEBY KOMMER ATT VARA DÄR!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!