Modeproffsen svarar på: ”Gör oro att du överkonsumerar?”

Vi frågade tre modeproffs om oro gör att de överkonsumerar? Här får du deras svar!

ARTISTEN: MARLENE

”Jag tristesshoppar mest. Om jag har en dålig dag och behöver bryta det händer det att jag promenerar på en galleria och kikar runt lite. Det händer nog ett par gånger i månaden. Jag är ekonomisk av mig så jag köper aldrig dyra saker om jag väl shoppar av tristess. Det handlar mest om att pigga upp mig själv och ha något att göra för en stund. Ett nytt nagellack är till exempel alltid kul! Men nej, jag hade nog inte köpt det om jag inte var uttråkad. Det senaste jag shoppade av tristess var faktiskt ett bra köp: en beige, lite hårig stickad tröja för 40 kronor på Stadsmissionen. Jag har letat efter en beige stickad tröja sedan i vintras, så jag blev väldigt glad när jag hittade den. Jag använder den mycket, faktiskt!”

IDROTTAREN: THERESE ALSHAMMAR 

”Jag shoppar mer när mindre önskvärda känslor som ångest över en svår uppgift eller oro och ovisshet infinner sig. Som om jag då vill kontra känslan med en bestämd och lättlöst uppgift som att till exempel köpa ett par skor. Det händer mig kanske en gång i månaden. 

Jag skulle i de flesta fall inte köpt de här grejerna annars, men ibland är det som om ett inköp jag funderat på men inte vågat ta mig an då verkligen blir av! Alla mina färggladaste, knasiga kläder är sådana köp, och vissa är som konstverk och en del bara roliga påminnelser om hur min smak var en viss mulen dag! Senast blev det ett par Balenciaga sidenslippers. Supersnygga och sköna – men i lila. Jag behövde färg och uppmuntran den dagen, men tre dagar senare bytte jag dem mot ett par i svart som används betydligt oftare. När jag är i balans shoppar jag bara de saker jag är säker på och de grejer jag planerat länge att investera i.”

ARTISTEN & KOMIKERN: Tiffany Kronlöf

”Om jag tycker att mitt liv står stilla, och något måste hända, så kan jag dra den irrationella slutsatsen att om jag klipper lugg, eller byter stil, så kommer livet att kännas spännande igen. Det funkar så klart aldrig. Det senaste jag ångestshoppade var ett par skor som var alldeles för billiga för att det ska vara bra för jorden eller för dem som producerat dem. Jag har lite ångest över det också. De är dessutom rätt obekväma. Jag tror att det bästa när du -känner så här är att inse vad roten till hur du känner dig är. De flesta vet vad de egentligen behöver göra – men det är så klart lättare att klippa lugg eller köpa något än att göra slut med sin värdelösa pojkvän. Och sluta för i helvete tro att du kommer att känna dig nöjd den dagen du ser perfekt ut. För vad är ’perfekt’? Det mest attrak-tiva är människor som är lugna i sig själva, oavsett vad de har på sig eller hur de ser ut. Och det där sista säger jag lika mycket till mig själv som till andra!”

Säkra din biljett till årets stora modefest här! VI SES I HÖST! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård & doftljus. Köp nu!