Möt Carmen D’Apollonio – kvinnan bakom keramikskulpturerna i Céline-butikerna

STYLEBY var nyfikna på att veta mer om Carmen D’Apollonios – kvinnan bakom keramikskulpturerna i Céline butikerna runt om i världen. Enjoy så länge det varar!

Carmen D’Apollonio – kvinnan bakom keramikskulpturerna i Céline-butikerna!

Carmen D'Apollonios keramik flyttade under våren 2016 in i Célines butiker. Långt innan dess startade Carmen modemärket Ikou Tschuss (2006) som hon fortfarande driver, men efter ett allt starkare intresse för konst och keramik flyttade hon över Atlanten för att satsa helhjärtat på konsten. Och modemärket hänger fortfarande med. ”Det var en ren tillfällighet att mina objekt hamnade i Céline-butikerna. Jag har en vän som jobbar på Céline och det var på den vägen jag blev tillfrågad. Det var inte alls min tanke att min design skulle bli kopplad till mode, men nu blev det så. Det var otroligt när jag såg min design i Célinebutiken på Rodeo Drive”, säger Carmen som är från Schweiz, men som sedan fyra år tillbaka kallar Los Angeles sitt hem.

Carmen D’Apollonio

Flytten från Schweiz till Los Angeles har dock inte påverkat hennes estetik, som hon själv beskriver som ”freeform body work”. ”Jag arbetar utifrån de idéer jag får, det kan vara precis vad som helst. Jag tror även att jag arbetar på samma sätt var jag än är i världen – Schweiz, Los Angeles eller Australien, det spelar ingen roll.” Det ligger många långa dagar bakom några av hennes allra största objekt, en stor lampa tar cirka sex månader att producera. Leran ska helst torka sakta. Därför jobbar Carmen med olika objekt parallellt hela tiden. Och magiskt blir det. Objekten går i dag att få tag på i Tyskland via utställningen på Linn Lühns galleri, och fler utställningar blir det framöver. ”Jag har en vernissage på gång i Los Angeles i september, och sedan väntar en vernissage i Stockholm i början av nästa år.”

”Keramikskulptur i en av Céline-butikerna.”

Varför tror du att din estetik tilltalar modevärlden? ”Det är en stor trend nu att jobba med keramik, speciellt i Los Angeles, det känns som om det blir fler och fler som utövar det. Vilket är kul! Sedan har modebranschen valt att ta till sig keramik.”

Stämmer det att du aldrig tidigare jobbat med keramik innan du blev kontaktad av Céline? ”Det gick lite hand i hand. Jag började jobba med keramik i samma veva som förfrågan kom från Céline.”

Carmen D’Apollonio

Hur klär du dig? ”Jag är mest i min studio, så jag klär mig mycket bekvämt i jeans och T-shirt. Brukar bli vintage blandat med plagg från Ikou Tschuss.”

Vad inspirerar dig? ”Arkitektur, natur och konstnärer som Henry Moore, Max Ernst, Costantin Brancusi och Jacques Lipchitz.”

Det bästa med att jobba inom ditt yrke? ”Att kunna vara i min studio hela dagen, och att jag kan arbeta med mina händer för att skapa precis det jag vill ha. Det är en blessing att kunna arbeta för mig själv.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!