Net-a-Porters Anina Heé: "Min stil är tidlös"

Tyska Anina Heé jobbar på Net-a-Porter och sajtens online- och printmagasin The Edit och Porter i London. Hon ser trender som en utmaning i hennes annars tidlösa stil.

Anina Heé: "Min stil är tidlös"

”Topp från Filippa K. Jeans från Saint Laurent. Örhänge från Anissa Kermiche.”

STIL ”Jag skulle beskriva min stil som tidlös, och gillar att köpa plagg som jag kommer att bära mer än en säsong. Kvalitet är nyckeln! Mina föräldrar driver ett textilföretag i Schweiz så jag växte upp omgiven av vackra tyger och jag vill inte kompromissa med kvaliteten. Om inte plagget håller min standard kvalitetsmässigt köper jag det inte, även om jag gillar designen. Det är för mig ett säkert sätt att köpa kläder – och jag gör nästan aldrig köp som jag ångrar efteråt. Men jag älskar också trender och för mig är det en utmaning att följa trender samtidigt som att vara trogen sig själv.”

FAVORITDESIGNER ”The Row, Protagonist, Acne Studios och Tibi. För accessoarer: Céline, Loewe och Gucci.”

”Linne från Protagonist/Net-a-porter.com. Jeans från Khaite. Slip-ins från Gucci.”
”Tröja, I Love Mr Mittens. Kavaj, Acne Studios. Svart skjorta, Filippa K. Vit skjorta, M.i.h. Jeans. Klänning, Deitas. Topp, Alex Eagle. Blå skjorta, Totême.”

FESTSTIL ”En svart slip-on klänning från Protagonist tillsammans med skor från Saint Larurent. Jag älskar också sidenplaggen från svenska märket Deitas. En långärmad svart sidenklänning är min to-go-pieces för svala sommarnätter.”

SIGNATURSMYCKEN ”Bär minimalistiska guldsmycken varje dag. Små ringar som är special- tillverkade, halsband från Laura Lee, nitar från Melissa Joy Manning och kedjeörhänge från Sarah & Sebastian som alla är presenter från människor i min omgivning. Jag gillar att blanda upp det med mer iögonfallande smycken som örhänge från Anissa Kermiche, Sophie Buhai och min klackring från Tom Wood.”

”Väska från Simon Miller. Halsband från Sophie Buhai. Vas från Mud Australia.”
”Polotröja och skor från Acne Studios. Kjol från Isabel Marant. Strumpbyxor från Falke. Halsband från Sophie Buhai.”

JEANS ”Jag är besatt av denim. Mina favoritjeans för tillfället är modellen ’Vanessa’ från Khaite – jag bor i princip i dem. Jag älskar även mina ’Elsa’ från Redone. Det kan aldrig bli fel med ett par bra jeans som du enkelt kan klä upp och ner. Jag brukar kombinera med en skjorta eller med en over-sizad stickad tröja under vintern. Sen tröttnar jag aldrig på denim.”

VÄSKA ”Till jobb är min väska från The Row perfekt. Jag älskar den minimalistiska designen och att den är praktiskt och fyllig nog och samtidigt ser chic ut. Jag tycker om att det inte är självklart vart den är ifrån och jag får ofta frågan. Trioväskan från Céline är en all time favorit för dag och natt, och jag är besatt av ’Bonsai’-väskorna från Simon Miller.”

”Linne från Protagonist/ Net-a-porter.com. Jeans från Khaite. Ringarna är special- gjorda. ”Stövlar från Isabel Marant. De svarta bootsen och pumpsen är båda från Acne Studios.”

SKOR ”Det måste vara mina pälsloafers från Gucci. Riktiga statmentskor och superbekväma samtidigt.”

RESER ”Jag reser med en stor grå resväska från Samsonite och min svarta Mansur Gavriel över axeln. För kortare resor använder jag en mindre väska från Muji.”

UPPSEENDEVÄCKANDE PLAGG ”Min stil är ganska minimalistisk och det finns ingenting i min garderob som helt sticker ut. Mest pengar spenderar jag definitivt på ytterkläder och skor men inget som är out there.”

”Tröja från Rosetta Getty. Jeans från 3x1. Skor från Robert Clergerie. Ring från Tom Wood.”
”Acne Studios, Zara, & Other Stories, Acne Studios, Zara, Filippa K och Cos.”

INSPIRATION ”I mitt jobb omges jag av stilfulla människor. Det är verkligen inspirerande att artister genom tiderna är Fleetwood Mac, Patti Smith, Bob Dylan och Leonard Cohen.”

BOK ”’Irrungen, Wirrungen’ från den tyske författaren Theodor Fontane. Det är en av de vackraste kärlekshistorierna som tyvärr inte har ett lyckligt slut.”

KONST ”Det finns ett fåtal,men några som jag gillar och nyligen upptäckte via Instagram är Christiane Spangsberg och Frédéric Forest.”

NATTLIV ”Det finns många platser i London jag gillar. Jag föredrar platser som är avslapp-nade och där du kan ha en god måltid och dryck i en trevlig atmosfär snarare än klubbar. En av mina favoritplatser i London är Chiltern Firehouse.”

”Parfym ”Gipsy Water”, Byredo. Concealer, RMS Beauty. Ansiktskräm, Susanne Kaufmann. Parfym ”001”, Loewe. Mascara, Chanel. Doftljus, Bella Freud. Tvål, L:a Bruket och örhänge, Anissa Kermiche.”
”Topp från Alex Eagle. Örhänge från Melissa Joy Manning. Kedjeörhänge från Sarah & Sebastian. Ringar, special- tillverkade.”FAVORITSTAD ”New York.”

FAVORITBUTIKER ”Naturligtvis Net-a-porter i London, jag älskar Alex Eagles butik i Soho, London. I New York är butiken The Line favoriten.”

INTERIÖRSTIL ”I likhet med min klädstil gillar jag det minimalistiska. Men ett hem bör inte se ut som en utställningslokal. Du ska känna att människor lever där. Jag älskar en stor rustik eldstad. När jag köper objekt till hemmet vill jag köpa något som jag kommer att älska under en lång tid. Jag tror att det är ännu viktigare med interiör än med kläder.

”Klänning från Deitas. Halsband från Sophie Buhai. Väska från Simon Miller.”
”Väska från The Row.”

FAVORIT I HEMMET ”Det finns inte någott i mitt hem som jag gillar mer än något annat. Allt har sin plats och sitt syfte.”

INREDNINGSTIPS ”Röj undan, kontinuerligt.”

FÖRNYA HEMMET ”Jag älskar blommor och försöker alltid ha säsongens blommor hemma.”

”Skor från Chanel.”
”Kavaj från Isabel Marant. Linne från Deitas. Byxor från Totême. Halsband från Laura Lee. Ring från Tom Wood.”

NÄSTA KÖP ”Först på listan är ett stort bord så att jag kan bjuda över på brunch och sammankomster.”

DRÖMKÖP ”Jag försöker fortfarande hitta den perfekta Beni Ourain-mattan.”

TIPS! GÄSTA STOCKHOLMS NYA STORA MODE- OCH SKÖNHETSFESTIVAL – STYLEBY KOMMER ATT VARA DÄR!

foto SANDRA SEMBURG

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!