Projektledaren Tamara: ”Influencers i sponsrade kläder säger inte mig så mycket”

För projektledaren Tamara i Köpenhamn handlar stil främst om kvalitet och bekvämlighet. Hon har en förmåga att handplocka och styla klassiska plagg med hjälp av vintageplagg så att de får en personlig och feminin prägel.

Var i modebilden befinner du dig? 

”Jag har aldrig riktigt kategoriserat min stil. Det är en förlängning av det liv som jag lever, de saker som omger mig och platsen jag bor på. Jag har väldigt mycket vintage, och jag gillar det faktum att de har en historia som inte har med mig att göra. Att det är nästan till låns. När jag handlar vintage så faller jag ofta för jackor, skjortor och kappor. Det är ett särskilt hantverk och detaljrikedom bakom gamla jackor som är svårt att finna i dag.”

”Topp från H&M, byxor från Vero Moda och en stickad tröja som är vintage.” Foto: Sarah Stenfeldt Hansen

Är du konsekvent i sättet du klär dig? 

”Jag är ganska konsekvent, men det händer att jag gör sämre köp då det känns som om man var en annan person när man köpte det. Jag har exempelvis en lång, mörkbrun vintageklänning med lila och guldfärgat broderi med stora ärmar, den tänker jag mig att jag kan bära om jag en dag blir en äldre dam som arbetar i en juvelbutik i Italien.”

Finns det en tidsera eller person som du har som stilinspiration?

”Jag har inte någon stilikon, men jag blir inspirerad av många saker. Jag var i Sydafrika för en tid sedan – där jag såg de coolaste människorna. Det var en gammal man i rullstol som var iklädd den galnaste outfiten. Han var klädd i kamel från topp till tå, hade cowboyboots av ormskinn, tweedbyxor, kashmirtröja, lång skinnrock, guldkedja med hatt och käpp. Hans fru satt bredvid, också i rullstol, även hon såg fantastisk ut.”

”Vintagekavaj från Celine och skor från Paraboots.” Foto: Sarah Stenfeldt Hansen

Vad är viktigast för dig när du klär dig?

”Att vara bekväm. Exempelvis går jag aldrig i klackskor till vardags, utan jag använder alltid ett par gamla sneakers eller herrskor.”

Vad avgör om du köper ett plagg?

”Jag är impulsiv, men jag är bestämd kring kvalitet. Jag undviker kläder i syntetiska material som inte andas och som ger dig elektriskt hår. Jag gillar att använda färg, men det måste vara rätt.”

Vad är ditt bästa tips för att hålla fast vid sin stil? 

”Jag tror att man ska följa sin intuition. Men jag tycker också att det är coolt när man utforskar olika stilar. Jag själv har varit både en romantisk bohem, en speciell variant på rocktjej och poptjej i Odense då jag var yngre.”

Vad har du på dig om tio år? 

”Paraboots. De är ju lite dad style över dem, och jag tror att de kommer passa bättre till min stil ju äldre jag blir.”

När anser du att någon har bra stil? 

”När personen har personlighet – då spelar det ingen roll vilken stil det är.”

Vad tycker du om hur modebranschen ser ut i dag? ”Jag tycker att mode i dag är en aning andefattigt. Influencers i sponsrade kläder säger inte mig så mycket. Lyckligtvis flyter mode samman med så många andra områden, och därför är det fortfarande roligt. Jag tycker helt klart att modet är mer intressant när det inte står för sig självt. När man möter mode i en film, en bok, ser det från en bänk på semestern i Sicilien, på gatorna, på dansgolvet.”

”Väst och topp från Arket samt vintage Levi’s-jeans.” Foto: Sarah Stenfeldt Hansen

Av CAMILLA LARSSON

Foto SARAH STENFELDT

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!