Rotate-grundaren Jeanette Madsen: ”Min stil är enkel med en liten twist”

Hon beskriver själv sin stil som tillgänglig. Men det som får Jeanette Friis Madsen, 34 år och en av kvinnorna bakom märket Rotate Birger Christensen, att sticka ut är hennes förmåga att vara modern och relevant även om den största delen av hennes garderob består av stickade tröjor, smala jeans och oversize kavajer.

Hur tror du att andra beskriver din stil? 

”Den är enkel. Jag har en tillgänglig stil, om jag får uttrycka mig så, och så är jag kommersiell och feminin i mitt uttryck. Oftast med en liten tvist som ger mig det lilla extra.”

”Topp från Filippa K,byxor från Gestuz och stövletter från Celine.” Foto: Sarah Stenfeldt Hansen

Var i modebilden befinner du dig? 

”Lite överallt, tror jag – då jag inte är låst i en bestämd riktning, utan följer många. Ena dagen är jag klädd i en tracksuit och sneakers och den andra kan jag ha lust att klä mig i en feminin vintageklänning.”

”Trench från Burberry.” Foto: Sarah Stenfeldt Hansen

Är du konsekvent i sättet du klär dig? 

”Oavsett om jag ska till jobbet eller in till stan har jag alltid en avslappnad stil. Jag orkar inte sitta i tighta jeans och höga klackar när jag ska flyga, då är tracksuiten perfekt. Är jag på språng inne i stan bär jag sneakers. Ska jag ut och festa är det däremot alltid höga klackar som gäller, då klär jag mig mer sexigt. Det finns alltid en röd tråd mellan mina looker, och jag strävar alltid efter att skapa en balans samtidigt som jag vill ha kontraster. Exempelvis så kan jag ha färgglada klänningar och skor, men då håller jag gärna makeup och hår naturligt.”

”Väska från Celine.” Foto: Sarah Stenfeldt Hansen
”Klänning från Rotate Birger Christensen och skor från Sergio Rossi.” Foto: Sarah Stenfeldt Hansen

Av CAMILLA LARSSON 

Foto SARAH STENFELDT

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!