Foto: Photo_LukaRone

Möt de två stilsäkra danskorna bakom nya heta klänningsmärket Rotate

Jeanette Friis-Madsen och Thora Valdimarsdottir stod bakom Copenhagen Fashion Weeks största smäll: Nya klänningsmärket Rotate. Möt dem och hör dem berätta om supersuccén och om hur de tänker för att sätta en outfit perfekt.
Jeanette Friis Madsen och Thora Valdimarsdottir fotograferade i Köpenhamn för STYLEBY av Luka Rone. Foto: Photo_LukaRone

De danska stilstjärnorna Jeanette Friis Madsen och Thora Valdimarsdottir har arbetat på olika positioner i modebranschen sedan de slutade skolan, men de träffades på modemagasinet Costumes moderedaktion för fyra år sedan och blev direkt bästa vänner. I dag arbetar de båda heltid som influencers och drivande bakom modemärket Rotate by Birger Christensen som de lanserade under Köpenhamns modevecka i somras.

”Ända sedan vi träffades har vi haft en gemensam dröm: Vi ville starta ett eget klänningsmärke – något som var feminint och sexigt – som kommer med små kollektioner flera gånger om året till ett bra pris.”

Succén var ett faktum direkt. Net-a-porter.com (”Vår högsta dröm var att de skulle köpa in den”) köpte in kollektionen direkt och från och med idag finns de hos den stora webshoppen – Rotates första klänningar finnas även att köpa i Köpenhamnsbutiken Birger Christensen (som tillsammans med tjejerna skapat varumärket), och nästa kollektion kommer nu i november.

Jeanette Friis Madsen fotograferad i Köpenhamn för STYLEBY, klädd i Rotate, av Luka Rone. Foto: Photo_LukaRone

”Vi hade inte ens i vår vildaste fantasi kunnat drömma om det mottagande Rotate fått. Det har varit helt spektakulärt att se märket blivit så hyllat både här hemma, men också internationellt. Vi danskar följer med i vad som händer i modet runt om i världen och vi är duktiga på att fånga upp nya trender och tendenser, samtidigt som vi gör vår egen bärbara tolkning av dessa – vi har en avslappnad stil och lever ett aktivt liv. I Sverige har modet varit lite mer minimalistiskt – men kankse är det vår tur att inspirera er till att använda mer färg och mönster, något som vi i Danmark älskat länge”, säger Thora. Hon beskriver sin egen stil som ganska enkel men ofta med något sportigt eller maskulint element.

Jeanette och Thora i Rotate under Copenhagen Fashion Week.

”Jag älskar att lägga till något oväntat som chunky stövlar till en feminin kjol eller klackar till joggingbyxor och en hoodie. Det ska alltid finnas en balans mellan feminint, maskulint, sportigt och avslappnat.”

”Min stil är casual och feminin, och har en 70-talsvibb och är samtidigt lite sexig”, säger Jeanette. ”Jag älskar att leka med silhuetter och könsroller, men också med olika tidsperioder. Jag känner mig snyggast när jag bär något som är lite oversizat, avslappnat och bekvämt – men med en feminin tvist. En knäpp väska eller smala höga klackar … Det är de överraskande elementen som gör en outfit.”

Jeanette och Thora i Rotate under Copenhagen Fashion Week

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!