Sonia Rykiel blir gata i Paris

Madame Rykiel hyllas med gata i Paris

Paris hyllar en av modebranschens stora förluster med en gata uppkallad efter Madame Rykiel. Vanligtvis utses gatorna i Paris efter politiker, författare, filosofer, matematiker och forskare, hyllningen till Rykiel kommer vara den första uppkallad efter en modedesigner.

Den franska designern Sonia Rykiel lämnade oss, 86 år gammal. ”Hon var länken mellan Vionnet, Schiaparelli, Chanel och hennes generation av kvinnliga designer med en modern, feministisk, optimistisk och fri inställning till mode, världen och tidsandan”, minns modeskaparen Christian Lacroix. ”Sonia Rykiel var revolutionär”, menar Jean-Paul Gaultier. ”Jag hyser stor beundran för hennes arbete med att frigöra kvinnan och kvinnligt mode. Och hon gav oss alla inspiration och stil.” Sonia Rykiel är värd att hyllas.

Ceremonin sker under Paris modevecka i samband med modehusets vår och sommar visning 2019. Den 29 september öppnar Paris borgmästare, Anne Hidalg och Nathalie Rykiel, (dotter, chef och konstnärlig ledare för modehuset sedan 2016) officiellt ”Allée Sonia Rykiel” i hjärtat av ikoniska Saint Germain-des-Près i Paris sjätte arrondissement. Besök Allée Sonia Rykiel nästa gång du är i Paris!

LÄSTIPS! Stylist Camille Bidault-Waddington Marais-guide (åk inte till Paris utan den!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!