Stilikonen: Kim Gordon

Kim Gordon – I över 30 år har hennes musik gjort världen bättre och roligare. Nu gör Kim Gordon våra garderober mer konstnärliga - inspireras av hennes stil!

STYLEBY möter stilikonen Kim Gordon

”Bilden som blev Kim Gordon omslag på boken ”Girl in a Band – A Memoir” (2015).”

Kim Gordon är den ultimata ”cool Girl”. Uppvuxen i Kalifornien, utbildad på konstskola. Kom till New York och startade ett tveklöst stilbildade rockband (som blev Kurt Cobains idoler) – de gjorde skränig noise rock bättre än någon annan. Till väninnorna räknas Sofia Coppola och Chloé Sevigny. Hedi Slimane plåtade henne för en Saint Laurent-kampanj. Hon har startat två klädmärken, varav ett av dem var ett av 90-talets mest stilbildande streetmärken (för tjejer). Även Kims sätt att klä sig under slutet av 80- och under 90-talet var extremt stilbildande för dem som inte brydde sig så mycket om vad som hände på catwalks i Paris och Milano, utan mer om vad som hände på musik- och skatescenen. Korta klänningar, coola T-shirts och kjol flankerade Kims gigantiska bas. Under början av 90-talet startade hon X-Girl, ett märke som främst gjorde T-shirts som alla grunge-, skate- och indietjejer ville bära. X-Girl krympte de silhuetter som dåtidens skatemode för män erbjöd – för att de skulle passa kvinnor. Mindre T-shirts, byxor du inte drunknade i och med magiskt mycket attityd. Vilket sammanfattar Kim Gordons stil, som gjort henne till alla rocktjejers stilikon.

”Kim Gordon på scen med Sonic Youth.”
”Kim Gordon med Sofia Coppola i X-Girl, 90-tal.”

Hur beskriver du din stil i dag?

”När jag var yngre var jag mer intresserad av att sätta ihop outfits. Jag tänker inte så mycket på det eftersom jag har gjort min garderob enklare och har en mer minimalistisk garderob. Jag är fortfarande en tomboy med mixen av att bära feminina plagg till något tuffare. Jag gillar när något oväntat ser glam ut! Jag tror att vi kvinnor kan förändra miljön runt oss genom sättet vi klär oss på. Det är intressant, jag tänker mycket på det.

”Kim Gordon har alltid inspirerat med sina printade t-shirts.”

TIPS! STYLEBYS HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO HITTAR DU HÄR! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!