STYLEBY Highlights: Elin Kling träffar Noomi Rapace

Elin Kling träffade filmstjärnan Noomi Rapace i STYLEBY #8 för ett snack om hollywood-livet, piercingar och om hur livet har förändrats från Sverige till L.A!

STYLEBY möter Noomi Rapace

Elin Kling Herregud, jag blev bara inslängd här. Har skyndat mig så mycket att jag knappt vet var jag är.

Noomi Rapace Nä, men jag vet var du har varit! Sofia som

sminkade mig i kväll berättade att hon precis hade kommit från en plåtning med dig, och att ni inte var klara ännu.

Elin Jo, det blev lite stressigt, det är därför jag också ser ut som ”hej kom och hjälp mig”. Eller sminket är ju fint, jag blev supernöjd, men det är inte direkt en look som jag normalt sett skulle gå ut med en torsdag i Stockholm. Jag har prislapparna kvar på varje plagg också, det där med att byta om var överskattat så jag fick helt enkelt åka i den sista outfiten från plåtningen. Men strunt samma, nu är vi här!

Noomi Haha! Larmet gick inte när du gick in i butiken?

Elin Nä, tack och lov! På tal om butiken, hur funkar sådana här samarbeten egentligen, när du kommer hit som kvällens stjärna? Får du betalt för att göra sådant?

Noomi Ja, det får jag.

Elin Och då ingår det också att du har på dig Boss, så klart?

Noomi Ja. Jag har en stylist i London, han var inte med när jag gjorde fitting här, men jag har en ganska tydlig bild av hur jag vill ha det. Jag vet vad jag tycker om och vad jag känner mig bekväm i. Vissa skådespelare kanske är mer omedvetna om mode och kläder, men jag har ganska bra koll. Så när vi hade provningen här tidigare i dag visste jag direkt vad jag gillade. Det manliga och det kvinnliga måste krocka lite, jag tycker inte om när det blir för flickigt.

Elin Varför tror du att det är så?

Noomi Egentligen handlar det väl om människan. Jag är som mest fri när jag får vara mig själv, och jag är nästan lika mycket man som kvinna. Inte riktigt, men nästan.

E Vilka är dina manliga sidor?

Noomi Ja, du. I mina förhållanden är det jag som har varit mannen. Jag är den som har jobbat mycket, rest mycket och varit borta från hemmet. Nu känner jag till och med igen folk som jobbar på SAS. Jag går där med mitt Eurobonus-guldkort och det är jag nästan ensam kvinna om att göra, alla andra är män. När jag var tonåring tränade jag mycket kampsport, och har alltid sett mig som en kille.

Elin Samma här, eller jag kände mig kanske inte som en kille, men jag har alltid umgåtts med killar. Hängt mer med dem än i tjejgäng.

Noomi Jag kan se det i dig som person och hur du klär dig. Jag tycker om hur du just låter det maskulina och feminina krocka. Du har också någon liten punkighet i dig ...

Elin Jo då, Ebba Grön gick på repeat i mitt tonårsrum. Även om jag var en typisk lördagspunkare. Finns det förresten någon rollfigur som du har gjort och som du kan identifiera din egen stil med?

Noomi Lisbeth Salander i ”Millennium”-filmerna, då använde vi mina egna kläder bland annat. Vi jobbade fram den looken tillsammans. Jag hade piercings när jag var tonåring, så vi tog om mina hål.

Elin Oh lord! Hur många tryckte du igenom igen?

Noomi Det var i näsan, ögonbrynen, bröstvårtan… Runt sju eller åtta stycken.

Elin Uh! Jag piercade mig för ett halvår sedan. Trodde inte det skulle vara några konstigheter alls, men det gjorde så ont! N Jag tog i naveln och ögonbrynet på mig själv när jag var 15.

Elin Jösses, hardcore! Du, hur är Hollywoodlivet? Slänger alla designer kläder efter dig?

Noomi Ja, jag får en del. Men jag skulle önska att till exempel Ann Demeulemeester skulle skicka till mig, men hon gör ju inte det! Jag gillar Givenchy, jag har träffat Riccardo och han brukar skicka grejer till mig, då blir jag glad! Giambattista Valli skickar en del också, även Prada. Men man gillar ju inte allt, jag ger mycket vidare.

Elin Vilka är de lyckliga?

Noomi Kompisar och mina systrar. Jag gillar inte att bunkra upp, jag tycker om när kläder vandrar vidare.

Elin Men du, det går ju hur bra som helst för dig. Vilken är den största förändringen nu senaste året? Från Sverige till Hollywood.

Noomi Det är nog att jag har chansen att jobba med regissörer och skådespelare som jag verkligen beundrar, som jag tycker är störst i världen. Men jag tänker aldrig på skillnaden mellan Sverige och världen, jag flyttade mycket när jag var liten och har alltid tyckt att allting är nära. Det är väl inte så att du ställer dig på knä av tacksamhet för att du åker på modeveckan i Paris?

Elin Nä, jag tycker inte det är så stor skillnad om jag åker till Malmö eller New York. Alltså städer skiljer sig ju självklart, men det känns inte som en sådan stor grej, jag kan ju bara vända och åka tillbaka om jag vill.

Noomi Man lägger ner lika mycket engagemang var man än är, det spelar ju liksom inte så stor roll. Jag jobbar och går in i saker på samma sätt.

Elin Känner du till STYLEBY förresten?

Noomi När jag filmar så tvingar jag bort min fåfänga, det spelar ingen som helst roll. Men i mitt privata liv älskar jag kläder och mode. Jag äger nästan inga möbler, allt jag äger är skor och väskor! Och jag gillar att läsa magasin som har en skärpa, som har en förmåga att komma på nya vinklingar, då blir jag inspirerad – och det gör ni ju på STYLEBY, den känns väldigt modern, väldigt nu.

TIPS! GÄSTA STOCKHOLMS NYA STORA MODE- OCH SKÖNHETSFESTIVAL – STYLEBY KOMMER ATT VARA DÄR!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!