Stylisten: ”Så stylar du metallic på fem trendsäkra sätt”

Damernas Värld hjälper dig att styla metallictrenden och ger dig fem stilsäkra exempel på hur du bär upp glansplaggen med bravur!

S

kimrande silver, guld och brons får oss att skina starkt i vårsolen. Gläns från topp till tå eller addera nyckelplagg och vassa detaljer i metallic. Du väljer! Damernas Världs Mikaela Hållén visar hur du kan styla metallic på fem olika sätt.


Läs också: Stor trendguide: Allt om höstens hetaste trender, färger och plagg


1. Metallic från topp till tå

”Med topp, byxor och smycken i silver får du till en stilren men ändå maxad metalliclook som fungerar både till vardags och till fest.”

stylingtips höstmode 2019 dam 3

Foto: Pauline Suzor

Topp av polyester, 380 kr, Asos. Byxor av polyester/spandex, 1099 kr, Résumé. Örhängen av silver, 3995 kr, Pantolin Fine Jewellery.


2. Stilmixa – paljetter möter vardag

”Klä ner din partyklänning med en sportig vindjacka, eller klä upp dina träningskläder genom att knyta en paljettklänning runt midjan. Släpp alla stilregler och våga mixa och matcha för att hitta en outfit som passar både ditt humör och din personliga stil.”

stylingtips höstmode 2019 dam 3

Foto: Pauline Suzor

Bonita (vänster): Jacka av återvunnen polyester, 1799 kr, Adidas by Stella McCartney. Klänning av polyester/spandex/ paljetter, 15700 kr, Sportmax. Eliza: Topp av polyamid/elastan, 479 kr, Workout Empire. Paljettklänning av polyester (här knuten runt midjan), 4399 kr, Ganni. Tights av återvunnen polyamid/elastan, 699 kr, Björn Borg. Trosor med mönstrad resår, av bomull, 529 kr, Versace/Zalando


3. Lek med lager

”Förstärk en klänning i färg genom att bära en transparent jacka med metallskimrande detaljer ovanpå. Under de varma månaderna bär vi den till bara ben och nätta sandaletter.”

stylingtips höstmode 2019 dam 3

Foto: Pauline Suzor


4. Markera midjan

”Ge din outfit en ny form genom att markera midjan med ett stelt skärp av metall, som dessutom plockar upp skimret i dina metallicbyxor.”

stylingtips höstmode 2019 dam 3

Foto: Pauline Suzor


5. Accessoarer i fokus

”Är du inte riktigt redo att gå all in på metalliclooken? Smygstarta då med att bära ett skärp eller en väska i silver för att lyfta en annars vardaglig outfit.”

stylingtips höstmode 2019 dam 3

Foto: Pauline Suzor

AV: MIKAELA HÅLLÉN
FOTO: PAULINE SUZOR
HÅR OCH MAKEUP: PARI DAMANI/AGENT BAUER MODELLER: ELIZA/LIND MODELS & BONITA/3RD SPACE MGMT