I annonssamarbete med SPECSAVERS

DV:s influencer Susanne Histrup älskar att framhäva sin stil med hjälp av glasögon. Här ger hon sina stilsäkra tips på hur du bygger upp din glasögongarderob utifrån vinterns trender – och hur du använder den.

D

et är framförallt tre trender som Susanne tagit avstamp i när hon valt ut sin glasögonkollektion för Specsavers:

1. Transparenta bågar i klara och rökiga toner. En bågtyp som är mjuk mot ansiktet och ger ett diskret intryck – en snygg kontrast till en strikt businesslook!

2. Fylliga acetabågar. Markerade, sofistikerade bågar som förstärker helhetsintrycket av din look, framförallt vid mer uppklädda tillfällen.

3. Omformade runda bågar. En båge med en plattare överdel men som är rund nertill, för ett klassiskt och trendigt intryck.

Så här använder du bågarna i kollektionen – Susannes 3 bästa tips!

1. Alla bågar till alla tillfällen!

– Jag tycker att man kan använda alla bågarna till alla olika tillfällen beroende på vilken outfit eller stil man har. Men den runda, lite nättare bågen ser jag mer som en vardagsbåge, en båge som fungerar till allt oavsett vilket jobb eller stil man har. De mer markanta bågarna ger en tydlig karaktär i ansiktet som faktiskt fungerar lika bra till fest som när man sitter i ett businessmöte. Jag tycker att man ska välja den båge som passar just det tillfälle man är i.

Susanne Histrup bär en glasögonbåge från Gant.

Denna klassiska, markanta båge från Gant är av Susannes kollektionsfavoriter. Bågen ger en tydlig karaktär i ansiktet, säger hon.

2. Se bågarna som en modeasseccoar

– Glasögon är en dekorativ detalj i ansiktet som förhöjer en outfit, precis som vilken accessoar som helst. En modeaccessoar som är här för att stanna.

Susanne Histrup njuter av en kopp kaffe med snygga runda glasögonbågar.

Omformade runda bågar passar fint till Suzannes stilrena look. De här dessa bågarna är helt rätt just nu!

 3. Matcha efter humör

– Antingen vill jag ha kontraster, till exempel en feminin look i spets eller skira material matchat med en markant båge, eller så kombinerar jag en enfärgad outfit med ett par bågar som går ton i ton. Allt beror på vilket humör jag är på och hur dagen ser ut.

Susanne Histrup bär Sköldpaddsmönstrade bågar till ormskinnsmönstrade detaljer.

Välj bågar efter vilket humör du är på. Det är ett av Susanne Histrups bästa tips. Sköldpaddsmönstrade glasögonbågar passar fint till ormmönstrade detaljer.

Läs mer! Se hela Susannes utvalda glasögonkollektion och få fler tips från Susanne du bygger upp en personlig glasögongarderob.

Läs mer om säsongens glasögontrender här.

NUVARANDE Susanne Histrup väljer vinterns snyggaste glasögon – se bågarna här!
NÄSTA Röda dagar 2018 – maxa din semester med kalenderns lediga dagar