Svart, svart, svart hos Nakkna

Nakknas kollektion för hösten 2011 är en av favoriterna på DV:s moderedaktion. Kollektionen har fått namnet "Le Cri", och designerduon bakom Nakkna, Claes Berkes och Camilla Sundin, har inspirerats av fåglar. 

Kollektionen är svart, vilket inte helt otippat från ett märke som Nakkna, men man ser att de har försökt. Grått och silver ingår också i paletten, men i övrigt leker Nakkna fram en palett genom att blanda olika svarta material som i sig skapar dynamik och variation. 

DV:s moderedaktör Robert Nordberg tycker till om kollektionen: "Kollektionen var stark, och var både konceptuell och kommersiell. Min favorit i kollektionen var dels den svarta, hellånga klänningen, som var bärbar, men samtidigt hade deras DNA kvar. Sedan tyckte jag om klänningen i sammet, som hade vissa skrynklade detaljer. Den illustrerade det konceptuella och samtidigt kommersiella materialvalet."

Se hela visningen från Nakkna genom att klicka på bilderna till höger. 

FOTO: © Kristian Löveborg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!