TREND: Herrigt skräddat

Herrmodet står i centrum i höstens ... dammode. Tweedkavajer, hattar, slipsar och flugor trängs på säsongens catwalk.

Damernas.se guidar dig till trenden efter klicket ...

PSST!

I morgon tipsar vi sig om de trendigaste, herrinspirerade plaggen som fixar stilen! Missa inte.

Förra säsongen gjorde den kvinnliga smokingen, le smoking, en revivel på modescenen, som en del i den Yves Saint Laurent-feber som låg som ett täcke över säsongens mode.  

För hösten är det snarare de traditionellt maskulina plaggen som står i fokus, än de kvinnligare varianterna. Här trängs brouges, herrocken, tweedbyxan, den vita skjortan tillsammans kavajen.  Allt i en fyrkantig, oversize:ad silhuett.
Främst i ledet står Yves Saint Laurent, där hela den första delen av höstens kollektion är ett potpurri av herrinspirerad tweed och maskulina skärningar. I höst tar vi även över traditionellt manliga accessoarer som slips och fluga, och gör dem till våra. Dolce & Gabbana, som är något av experter på att mixa manligt och kvinnligt, gör detta på ett exceptionellt sätt genom att öppna sin visning med modellen Arizona Muse (säsongens it-modell), iklädd vit skjorta, blommönstrad kostym, hatt och hålmönstrade brouges. Hårstylisten har till och med format hennes hår till polisonger ...

TRENDTIPS- Höstens stora it är tweedkavajen! Kan mixas och matchas till både cigarettbyxa, långa, raka byxor och pennkjol.
- Gör de traditionellt manliga accessoarerna till dina. Lek loss med fluga, slips och hatt.
- Vill du ha fler tips på trenden? I senaste numret av Damernas värld får du fler tips på den herrinspirerade trenden "I döda poeters sällskap". 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!