TRENDRAPPORT: Flätat och virkat mode

Sommarens hetaste mode är flätat och virkat, gärna med några väl placerade tofsdetaljer. Håligt, fransigt och bohemiskt chict! 

Damernas.se guidar dig till trenden efter klicket. 

Flätad macramé och virkat är en stor trend i sommar, och hänger ihop med den 1970-tals vurmade safaritrenden. Men även med den Yves Saint Laurent-feber som råder denna säsong. Den franska designern gjorde nämligen macramé-flätningarna populära när han lanserade sin afrikanska look under 1970-talet. 

Bohemiskt chict och rykande hett, sammanfattar trenden som syns hos så väl Christian Dior, Gucci, Emilio Pucci, Celine och Julien MacDonald

Flätade material brukar vanligtvis vara flitigt förekommande på väskor, bälten, skor och smycken den här årstiden, men i sommar flyttar macramé-flätorna upp på blusar, kjolar och klänningar.
Virkningar är en återkommande trend, inte minst med tanke på den etnoinspirerade boho-trenden som för comeback år efter år när det nalkas sommar. I sommar ser vi virkningar på framför allt klänningar. Snyggast är den från Emilio Pucci

VAD ÄR MACRAMÈ?Macramé är en avancerad flät- och knytteknik i segelgarn. 

Emilio Pucci, Gucci, Matthew Williamson, Christian Dior, Christian Dior, Gucci, Julien MacDonald

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!