TRENDRAPPORT: Transparent

Tunt, slöjlikt, genomskinligt, skirt och florstunt - det transparenta är hetare än någonsin. 

Avslöjande, och emellanåt provocerande, tunna tyger skymtade på många av vår- och sommarkollektionernas visningar.

Bilden ovan: Talbot Runhof, Oliveira, Yves Saint Laurent, Lourenc'o, Giorgio Armani, Louis Vuitton, Damir Doma.

Klicka på länken för att läsa mer om den transparenta trenden.I flera av de stora modehusens vår- och sommarkollektioner syns klassiska blusar och klänningar i genomskinliga material. Men variationen inom trenden är stor och Givenchy bjuder till exempel  även på transparenta byxor. Spännande är också att den skira trenden inte bara låter sig inplaceras i facket av feminint böljande chiffong, utan ett mer skräddat snitt syns hos till exempel MaxMara.

Men hur bär man transparenta plagg? Släpp loss kreativiteten och låt en tunn kjol eller klänning fladdra över en body eller ett par shorts i ett annat material. Sådana kontrastrika kombinationer, visade bland andra Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Lanvin, och Proenza Schouler på catwalken.

Gillar du trenden har du mycket att se fram emot, för transparenta plagg blir ett viktigt inslag även i höstens garderob.

Givenchy, Oliveira, Louis Vuitton, Lourenc'o och Chloé.

Christian Dior, Sportmax, Marc Jacobs, Cacharel och MaxMara.

Damir Doma, Rochas, Givenchy, Talbot Runhof och Rochas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!