Vårens skotrender 2013

Hur ser vårens skor ut? Vilka är de trendigaste skomodellerna? Vilka färger gäller och vilka detaljer ska man hålla utkik efter?Damernas Värld har svaret. 

Damernas.se listar vårens största skotrender efter klicket. 

1. Metallic

Balmain, Chloé, Fendi

Skor i silver, guld och blänkande metaller överöser vårens catwalks. Om det så är remmarna, klackarna eller hela skon spelar ingen roll. Huvudsaken är att du dansar in våren i ett par gyllene skor. 

Tips! Som du ser ovan är remmar hett stoff i vår! Håll utkik!

2. Kontraster

Chanel, Ermanno Scervino, Jil Sander

De grafiska och kontrastrika mönster som har ett fast grepp om säsongens mode syns även på skor. Blockade mönster, rutor eller ränder pryder vårens trendiga skor. En annan mönstertrend är att du skapar mönster genom korslagda remmar mot huden – som hos Chanel

3. Plast, plexi och transparent

Biagiotti, Chanel, Givenchy

Plexiklackar och plastremmar i kombination med andra material (som andas) kommer stort i vår. Syns så väl hos de stora klassiska modehusen som hos nydanande designers. 

5. Platå och wedge-klackar

Stella McCartney, Trussardi, Marni

Vårens lite plattare skotrend når nya höjder via platåklackar. Även kilklackar av olika lutningsgrad fortsätter vara en trend denna säsong. Enkelt, men otroligt snyggt. Och trendigt. 

4. Gladiatorsandaler

Alexander Wang, Jean Paul Gaultier, Altuzarra

Remmar letar sig kors och tvärs upp på benen denna säsong i form av gladiatorskor. En stövlett i sommarvariant helt enkelt. Även de platta gladiatorsandalerna fortsätter att vara heta i sommar. 

6. Hål och glipor

Alexander McQueen, Oscar de la Renta, Sportmax

Det luftas rejält på skofronten i vår (vilket behövs efter att du använt de omåttligt trendiga plastskorna) i form av hålmönster. Huden används som målarduk, och hålen som penslar för att skapa härliga mönster på fötterna (och benen). 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!