Vårens trendigaste topp: Transparenta blusen

Våren 2013 sveper en transparent vind över catwalken. Från klänningar, kjolar och – inte att förglömma – blusarna. Tunt, transparent och kriminellt elegant.
Läs (och se) mer om säsongens blustrend efter klicket. 

Psst. I morgon tipsar vi om de finaste blusarna i budgetklassen här på Damernas.se. Missa inte!

Tunna, transparenta och otroligt eleganta – så ser vårens trendigaste blusar ut. Volymiösa med volanger (just volanger är också en stor trend i vår) som hos Chloé eller stramare modeller i skjortvariant som hos Stella McCartney, Valentino och Preen.  

Transparens i allmänhet är en stor trend i vår (du kommer kunna läsa mer om denna trend här på Damernas.se inom kort). Just den tunna blusen går att bära på flera olika sätt, vilket gör den väldigt användbar. 

Så bär du trenden: 

– Den transparenta blusen är inte helt lätt att bära upp alla gånger. Om du är djärv kan du visa en del av din behå som hos Marc Jacobs, annars rekommenderar vi ett elegant spetslinne undertill. Som hos Valentino.
– Det finns mängder av tunna, transparenta blusar att välja mellan. Vill du inte visa hud, så satsa på en blus som bara är delvis transparent som hos Preen.
– Bär den tunna blusen tillsammans med en pennkjol som går nedanför knät eller ett par vida byxor. Att laborera mellan mer täckande plagg och transparenta skapar en intressant look.
– Förändra look genom att mixa med underplagg och smycken.  Bär du bara behå under, låt bli halsbandet och låt behån stå för sig själv. Har du däremot en med täckande variant – mixa, matcha och hitta nya sätt att bära upp dina smycken. 

Marc Jacobs, Chloé, Valentino
Stella McCartney, Preen, Byblos
Francesco Scognamiglio, Givenchy, Gianfranco Ferre

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!