VÅRMODE: Flappermode = stor trend våren 2012

Gör dig redo att ta dig en charleston-svängom, och dansa in i den store Gatsbys fina 1920-talsvärld. Damernas.se guidar dig till en av vårens absolut hetaste trender efter klicket ...

PSST. Läs mer om vårens och sommarens trender 2012 här. 

Ta dig en charleston-svängom! Det glada, jazziga 20-talet är nämligen en het trend i vår.
Tänk dramatiska fjädrar, fransar, djupa V-ringningar och art déco-mönster och du är trenden på spåren.
”Jag gillar de arkitektoniska formerna. Speciellt de som är inspirerade av skyskraporna i New York”, sa Guccis Frida Giannini och visade modeller i flapperklänningar, vars mönster för tankarna till Chrysler Building i New York.
Det italienska modehuset, som grundades 1921, firar sina 90 år med en tillbakablick och döpte kollektionen till hard déco. Just Gucci går i bräschen för denna 20-talstrend, tillsammans med ett annat stora märke, nämligen Ralph Lauren som inspirerades av F. Scott Fitzgeralds roman Den store Gatsby. Denna roman blir film på nytt senare i år, var en stor inspirationskälla för flera designers, däribland Ralph Lauren som ovan nämns - som faktiskt gjorde kläderna till den första filmversion som kom 1974.

TRENDTIPS!- Satsa på en V-ringad flapper-klänning, med lågt sittande midja, i vår. Ett hett plagg denna säsong, som även fortsätter att finnas med i modebilden i höst. Med andra ord, en investering som håller minst två säsonger.
- Art déco-mönster syns lite var stans i modet just nu: På skor, väskor och klänningar. Tänk Chrysler Building i New York och du är trendmönstret på spåren ...
- Håll utkik efter typiska 1920-talsdetaljer, som fransar (som även det är hett även i höst) och fjädrar ...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!